Fantasztikus teljesítménnyel és embert próbáló munkával a cupertinói cégnek sikerült kiharcolnia az ezüstérmet ebben a heroikus küzdelemben. Csaknem a világ legértékesebb cége lett az Apple, hiszen csak 11 milliárd dollár kellett volna ahhoz, hogy leelőzzék a Google-t. Így is elismerés a második helyezettnek, és üzenjük, hogy jövőre még jobban sikerül majd a szereplés, és talán a Millward Brown fakezű, rövidlátó elemzői is belátják, hogy nem is lehet másként.

Oké, vicceltem. Gáz ez az eredmény. A Google úgy kiütötte a nyeregből az Apple-t, hogy csak úgy puffantak a cupertinóiak a Millward Brown jelentésében. 20% mínusz az Apple-nél, 40% plusz a Google-nél a tavalyi eredményhez képest. 148 milliárd dollár az almalogó, 159 milliárd a Google brand. Íme:

Screen Shot 2014-05-22 at 12.20.33.png

Egyszerűen az a helyzet, hogy a Google körül történnek a dolgok, pezsdül az élet, az Apple esetében meg évi három keynote bejelentéseinek nagy része a kötelező jellegű update-ekről szól. Csak sejtjük, hogy a felszín alatt megy a munka, és tényleg egyedülálló fejlesztések zajlanak, de hivatalosan akkora a csönd, mint egy Alepisaurus ferox szülinapi partiján.

Ez az Alepisaurus ferox.

Az IBM tartja a harmadik helyét, negyedik a Microsoft. Utóbbi nagyot jött fel.