Na, amikor ilyet látok, akkor hiszem el az olyan marketingszövegeket, mint hogy “this is magic”. De akkor úgy nyelem be, mint kacsa a nokedlit.

Nem is az eszköz a különleges, hanem aki kitalálta, hogy a készülék képességeit hogyan lehetne valami újszerű dologra használni, olyasmire, ami messze túlmutat azon, hogy egygigaram meg kétmagosgrafikusgyorsító. Egyszerű pontokat kell követni a kijelzőn két embernek, és az eredmény egy tánc lesz, együtt mozgás, CSODA!

Ehhez kellett, hogy a holland nemzeti balettintézet kialakítsa a mozgás dinamikáját, meg hogy a készülék giroszkópja, iránytűje tökéletesen működjön, és kiszámítható legyen.

Az alkotók az iPhone-nál meg tudták valósítani mindezt, de az androidos készülékek elvéreztek. Nem csak azért, mert különböző hardverekről van szó, hanem azért, mert mondjuk egy Galaxy S4 giroszkópjával is akadtak problémák. Márpedig ha nem pontos a műszer, abból csak rókatánc lesz.

Az Androidos közösségtől most segítséget várnak, email elküldésével meg lehet kapni az app egy verzióját, és tesztelni. Itt a felhívás.

iOS-re letölthető az App Store-ból, 3,59 euróért. A neve Bounden.