A KGI elemzője, Ming-Chi Kuo összedobott egy roadmapet, ami elég őrületesen néz ki, ha tényleg ezeket dobja piacra az Apple, nem kell aggódni a további növekedés miatt.

Nézzük egyben a nagy képet:

applekuoroadmap.jpg

Most bontsuk ki!

iMac: Először az asztali gép olcsóbb változata futhat be, erre már a mostani negyedévben lehet számítani. Az alacsony áron kívül nincs sok infó a gépről, de még azt se tudjuk, hogy mennyivel vihetik le az 1299 dolláros alapárat. Ami egyébként eleve nem magas, hiszen a megjelenése óta ugyanennyibe kerül a típus, ami az inflációt is figyelembe véve folyamatos csökkenést jelent akár dollárban, akár forintban vizsgáltam meg a kérdést:

dollár.001_1.png

forint.001_1.png

Nekünk különben is egy erős forint tenne jót, ha az árfolyam nem is a válság-, de legalább az előző választások előtti szintre csökkenne, 180 forint közelébe, máris minden negyedével olcsóbb lenne, és akkor az alapgép nem 429 ezer forintba kerülne (a mi shopunkban: 419 ezer forint), hanem 349 ezerbe (nálunk kábé 339-be). Na az lenne az igazi árcsökkentés.

iPad Air 2, iPad mini retina 2: a harmadik negyedév elején érkezhetnek a gépek Touch ID-vel, A8-as processzorral, jobb kamerával. Az aktuális generáció piacon maradhat alacsonyabb áron (egy jóárasított első generációs Air őrületesen jó vétel lenne).

iWatch: rögtön a tabletek után befuthat az okosóra, biometrikus adatfeldolgozással, iOS-integrációval, divatos megjelenéssel, zafírkristály előlappal, NFC csippel, vezetéknélküli töltéssel, 200-250 mAh-ás akkumulátorral, vékony, könnyű kialakítással és 1,3-as valamint 1,5-ös AMOLED kijelzővel, legfeljebb 1000 dolláros árral.

iPhone 6: a mobil két hullámban érkezik, a 4,7 colos modell 1334x750 pixeles kijelzővel futhat be legkorábban, az 5,5-ös, 1920x1080 pixeles verzió kicsit késni fog. Mindkét készülékben A8-as processzor, 1 gigabájt memória, Touch ID és optikai képstabilizátor lesz, plusz NFC.

Apple TV: kicsit frissítik a dobozt, talán ez lesz az utolsó lépés az igazi tévé bevezetése előtt, mindenesetre az elemző mozgásérzékelős irányításra számít.

12 colos MacBook Air: ultravékony modell, valódi gomb nélküli touchpaddel és retinás kijelzővel, ventilátorok nélkül. Az év nagy dobása lehet.

Kuónak egyébként érdemes hinni, két hónapja megnéztem, hogy mi vált be a tavalyi jóslataiból, és a hatból négy előrejelzését igazoltnak találtam, pedig tavaly is sok kacifántos dolgot mondott, sosem játszott biztosra. Szóval a fentiek kétharmada igaz lehet.