Az egész azzal kezdődött, hogy kiszivárgott előkerült néhány fotó. A Weibón publikálták őket, és azt írták magyarázatként, hogy egyenesen a Foxconn üzemeiből, a gyártósorok mellől származnak. És ez egybe is vág azzal a hétvégi hírünkkel, hogy már megkezdték az iPhone 6-ok összeszerelését.

iphone-6-01.jpg

iphone-6-03.jpg

iphone-6-02.jpg

A fotókon egy vékony, lekerekített sarkú, az iPod touch-éhoz hasonlóan kiemelkedő objektívvel szerelt ház látható, ami elméletileg szélesebb és magasabb az iPhone 5s-énél. De a homályos, zajos fotókból nehéz bármilyen következtetést levonni.

Volt egy másik előzmény is: a japán MacFan múlt héten publikált néhány képet egy iPhone 6c-nek nevezett készülékről, aminek hasonlóan lekerekítettek a sarkai, és amin - akárcsak a Weibo képein - egyetlen ledes vaku van. Szóval hiányzik róla az iPhone 5s-sel bevezetett True Tone.

iphone_6c_drawings_larger.jpg

Külön-külön nem is lennének érdekesek a képek, de nagyon úgy tűnik, hogy a kínaiak és a japánok valami nagyon hasonlót találtak, persze azt sem lehet teljesen kizárni, hogy az egyik fake pletyka ihlette meg a másikat. Mindenesetre az tény, hogy ennek kettőnek az ivadéka Martin Hajek grafikus munkája, aki szerint így néz majd ki a készülék, amit leginkább iPhone Airnek neveznek:

iphone6-air-concept.jpg

Persze ne felejtsük el, hogy egy rakás kérdés nyitva maradt: csak egy iPhone 6-os lesz, vagy rögtön kettő, mint az iPhone 5s/5c-nél? Ha kettő: melyik verziót látjuk a kiszivárgott képeken és így a renderen? És kevésbé jelentős kérdés, de felmerül a névprobléma is: ha az alapmodell neve iPhone 6 lesz, az olcsóbb verzióé meg 6c, hogy hívják majd a hikomat típust, amikor megjelenik az iPhone 6s? iPhone 6c2?