16_magw_sla_web1_413239a.jpg

Megjelent egy óriásiriport az Apple dizájneréről a brit Sundy Times-ban. Az ötoldalas anyagban Ive mindenről sztorizik, kezdve azzal, hogy miként áll neki egy új formaterv elkészítésének, az inspirációs forrásokon át egészen odáig, hogy ebben az iparágban talán már félnie kéne az öregedéstől (47 éves).

Például:

Ive úgy áll neki egy új projektnek, hogy elképzelni, milyennek kéne lennie az új terméknek és hogy pontosan miként kéne működnie. Csak ha választ kapott ezekre a kérdésekre, áll neki a külsőnek. És egészen szokatlan helyeken keres inspirációt. Szétnézett az édesiparban, hogy ihletet merítsen az első, színes burkolatú iMac-hez. Elutazott Észak-Japánba, hogy megfigyelje, hogyan készítik a munkások a vékony fémlemezeket, amikor megtervezte a világ első alumínium laptopját, a Titanium PowerBookot.

A beszélgetésből világosan kiderül az is, hogy az Apple miért olyan ideges, amikor felbukkan például egy Samsung terméken a saját dizájnjuk. Ive szerint ez gyakorlatilag lopás, egy több ezek órás harc egyszerű lenyúlása, és a frusztrációja az interjú után tényleg érthetővé válik.

De a beszélgetésből kiderül, hogy miért vonzódik annyira a fehérhez, hogy jelenleg is egy új terméken dolgozik, és elszór néhány morzsát a hordható eszközökről és az iOS 8-ról is.

Képekben itt az interjú.