Lassan már úgy beszélünk erről az update-ről, mintha új operációs rendszer lenne, de hát bizonyos értelemben az is: az iOS 7 drasztikus dizájnváltást jelentett, és a 7.1 a finomhangolása, ami megjelenésében és használhatóságában is sok újdonságot hozott. Máshogy nézve: ha az OS X évente megjelenő verzióit új rendszernek nevezzük, akkor erre is tekinthetünk nyugodtan ugyanúgy.

Szóval a gyorsulásról már írtunk korábban, most viszont beszéljünk arról, hogy állítólag a merülés is gyorsabb lett: a net tele van olyan hírekkel, hogy az iOS 7.1 zabálja az akksit és gyorsabban kimerül a telefon, mint korábban bármikor.

Ennek viszont kicsit ellentmond az Arstechnika csodálatosan alapos tesztje, amiből kiderül, hogy az új rendszer viszonylag kevéssé érintette a fontosabb iPhone-okat és iPadeket, sőt, előfordult javulás is.

battery.fixed_.again_.png

Viszont ha változtatunk a kontextuson, értelmet nyerhet a jelenség: az iOS 7-es annak idején jelentős üzemidőromlást jelentett a 6-oshoz képest bizonyos készülékeken, főleg az iPhone 5-ön. Akik tehát eddig kivártak a váltással, most szenvedték el az egyébként múlt szeptemberben esedékes visszaesést. A 7-esről update-elve elvileg nem kéne érezhető gyengülést tapasztalnunk, 6-osról viszont tapasztalható a jelenség.

De inkább mondjátok el ti, hogy mi az igazság: