Tegnap este megérkezett az iOS 7-es legfontosabb frissítése, valószínűleg nem lesz már nagyobb update a 8-asig, lássuk, mit adtak nekünk a rómaiak: gyorsulást!

Sokaknak talán az a legfontosabb, hogy az iPhone 4 sokkal fürgébb lett a 7.1-essel, mint az előző verzióval volt, az Arctechnica el is végzett egy rakás érdekes tesztet és azokból kiderült, hogy ha a 6.1.3-as sebességét nem is sikerült elérni, újra használható dimenzióba került a telefon:

14.03.10-iPhone4-iOS71.jpg

Összeadtam a számokat, leszámítva a bootidőt, mert az kevésbé releváns és a következő látszik:

programindul.001.jpg

Ha a 7.1-est a 7.0-ás után rakjuk fel, érezhetően fürgébb lesz a telefon, de akik eddig kitartottak a 6-os mellett, azok némi lassulást fognak tapasztalni. De legalább végre már nem elfogadhatatlan lassulást. És vannak grafikonokkal kevéssé kifejezhető előrelépések is, a használat általános sebességérzete is sokat javult, ami talán fontosabb is, mint egy program indulási ideje. És azt is lássuk be, hogy egy négyéves hardveren próbálgatjuk a legújabb operációs rendszert, és még azon is használható, ami az Androidról nagyjából egyáltalán nem mondható el.

És akkor egyéb remek fejlesztések a rendszerben:

Az animációk, ablakkezelések sokkal gyorsabbak lettek. Szerintem ennek korábban nem hardveres akadálya volt, egyszerűen imádta Ive nézegetni a kinyíló és összecsukódó ablakokat, most viszont túltette magát ezen és végre olyan gyors a vezérlés, ahogy az elvárható.

A személyes kedvenc: végre havi bontásban is láthatod a napokhoz bekötött feladatokat a Naptárban. Eddig csak egymás után következtek a napok, szép sorban és a Naptár havi bontásban csak annyira volt jó, hogy meggyőződhettél róla, hogy még mindig harmadika jön másodika után. Most viszont a listázás ikonra bökve megjelennek a napi teendők is a kijelző alján, ami szuper hír.

kep2.jpg

Megjelent a HDR auto az iPhone 5s-ben, automatikusan hdr-ben fotóz a gép, ha a szoftver úgy ítéli meg, hogy arra van szükség. És végül életszerűbb lett a Siri hangja, aki ráadásul kivár, ha parancs közben lenyomod a Home-gombot és addig nem hajtja végre az utasítást, amíg el nem engeded. Ez akkor jó, ha sokat gondolkozol beszéd közben és attól félsz, hogy Siri a mondat közepén, két gondolat közt úgy veszi, hogy be is fejezted a diktálást és el akarod küldeni az üzenetet.

Mondjuk sosem ez volt a legnagyobb baj vele.