Néha jó ötletnek tűnik ismeretlen eladótól vásárolni elektronikai terméket valamelyik oldalon, és az esetek 99 százalékában nincs is ezzel semmi gond. Olvasónknak, Zolinak, viszont sajnos a maradék egy százalék jutott: egy apróhirdetéses oldalon rendelt egy iPad Airt, ami elég jó vételnek látszott, mert alig egy hetes használat után 100 ezer forintért próbálta valaki eladni. 

Ez meglehetősen olcsó, de akár reális is lehet, ha valaki az Egyesült Államokban vette meg és gyorsan rájött, hogy nincs rá szüksége: veszteség nélkül megúszhatta volna a rossz döntést.

Az eladó előre követelte a pénzt, de Zoli nem volt hajlandó utalni. Másnap megjelent a futár, Zoli átadta az összeget, majd hazament, felnyitotta a dobozt, és ezt találta benne:

Egy rakás cserepet.

Remélem, látjátok a sztori szépségét: az eladó nem simán meglógott a pénzzel. Vette a fáradtságot, és elment cserépért, szépen becsomagolta, aztán elküldte futárral. Ez mindenképp dicséretes.

Főleg, hogy valószínűleg ő maga volt a futár: Zoli gyorsan hívta a futárcégnek a csomagoláson szereplő számát, de nem vette fel senki a mobilt. Rákeresett a neten a cégre, de kiderült, hogy csak egy kamuvállalkozásról van szó, az ilyen átverésekre specializálódva. Az ügyből rendőrségi feljelentés lett, de semmivel sem tudták vigasztalni Zolit, legfeljebb azzal, hogy tegye magát gyorsan túl az ügyön. Állítólag mindennapos az ilyesmi, és ha elkapnák a fickót, akkor is csak polgári peres eljárás során juthatna hozzá Zoli újra a pénzéhez.

Nyilván nem lennénk alkalmasak egy webshop üzemeltetésére, ha egy ilyen hír után nem linkelnénk be a saját boltunkat, ahonnan úgy rendelhetsz jó áron, hogy a transzparencia jegyében biztos lehetsz abban, hogy befut hozzád az áru.