Érdekes inforgrafikákat tett közzé a cég, amelyik kétmillió mobileszköz biztosításáért felelt. Ezekből kiderült, hogy az iPhone megbízható készülék, 46 százalékkal kevesebbszer kell cseremobilt adni a tulajdonosoknak, mint bármelyik másik mobiltelefontípusnál. Ez praktikusan azt jelenti, hogy megveszed és használod:

protectCell.0.jpg

Sőt, a jelek szerint arra is kisebb esélyed van, hogy saját hibádból kinyírd a készüléket: 11 százalékkal kevesebbszer kerülnek elő az iPhone-tulajdonosok összetört vagy sérült készülékkel, mint a többi gyártó vásárlói. Annak ellenére, hogy az iPhone-énál finomabb és törékenyebb dizájn kevés van a piacon. De a mobil tényleg sokkal masszívabb, mint amilyennek elsőre tűnik, én is már több tucatszor ejtettem le, és soha nem lett semmi baja, másrészről meg az is lehet, hogy a tulajdonosok jobban vigyáznak a készülékre, mint a konkurenseire:

protectCell.1.jpg

És akkor a rossz hír a végére: 65 százalékkal több esélyed van, hogy ellopják a mobilod, ha iPhone-t használsz, mintha bármelyik másik gyártó mobilját. Persze ezt a statisztikát nyilván sok tényező árnyalhatná - ha például a Samsungtól az iPhone-hoz hasonlóan értékes Galaxy S-sorozat lett volna a bázis, biztos nem ekkora lenne az eltérés. Az iPhone ugyanis drága és a tolvajok szívesebben visznek el drága mobilt, hiszen pont akkora meló megszerezni egy kétszázezres készüléket, mint egy húszezreset. 

protectCell.2.jpg

De a lényeg: vigyázzatok a telefonotokra.