Végre egy fejlesztés, amivel kapcsolatban majdnem biztosak lehetünk abban, hogy készül, de fogalmunk sincs arról, milyen lesz a termék. Úgy tűnik, mintha az Apple aludna, de valószínűleg a legizgalmasabb fejlesztési ciklus közepén vagyunk az iPhone óta.

Az ilyesmi komolyan kikezdi a dizájnerek idegrendszerét, akik mindenféle koncepcióvideókat készítenek arról, hogy szerintük milyen lesz a végleges eszköz.

Most is megjelent egy:

 

De ahogy a korábbiak, úgy ez is valamiféle sporteszköznek mutatja be az iWatch-ot. És persze van is némi esély arra, hogy a készülék ilyen lesz, én viszont majdnem biztos vagyok abban, hogy az Apple elegánsabb, időtállóbb dizájnt választ. Éreznie kell ugyanis, hogy a vásárlóközönségének gerincét adó nagyvárosi értelmiségi nem hordana ilyesmit a karján. Egy New York-i üzletember a helyén van, ha egy iPhone-t vesz elő, de mindenki furán nézne rá a tárgyaláson, ha a karján egy ilyen gyerekjáték villogna.

A fenti koncepció népszerű lehet a gimnazisták körében, de kevésbé lehet az a fizetőképes felnőtteknél. Márpedig ők jelentik a célközönséget, mert szerintem az Apple egy méregdrága életmód-tanácsadót akar piacra dobni, nem egy olcsó iPhone-kiegészítőt. Egy elegáns, óraszerű, fiziológiai érzékelőkkel teletömött eszköz viszont sikeres lehetne két-háromszázezer forintos áron is, sőt, pont a drágasága adná az értékének egy részét.