A Zdnet információi szerint a Microsoft Office iPades verziója közelebb van, mint gondolnánk. De mindenképp 2014 első felében érkezik.

A Microsoft irodai alkalmazáscsomagjának van ugyan már iPhone-os verziója - ami ingyenes, de Office 365 előfizetéshez kötött -, viszont csak korlátozott szerkesztési lehetőségeket nyújt. Meg hát az egy iPhone, nem való normális munkára mondjuk egy hatalmas táblázat esetén.

office_logo.jpg

Korábban az a hír jött, hogy az iPadnek várnia kell, amíg a Windows verzióhoz elkészítik a touch first felhasználói felületet. A lap szerint a Microsoftnál most rábólintottak, hogy a kész UI-t először iPadre nyomják ki, csak utána kerülne mondjuk a Surface-re.

Ami azt mutatja, amire egy korábbi posztban már utaltam: a Microsoft új stratégiája a CEO személyében már látszik. A parttalan hardver-kutyafuttatásnak vége lehet, és a cég a “szolgáltatás, adatküldés mindenkitől mindenkinek, akármilyen eszközt használjon is” elv alapján pedig megpróbál remek szoftvereket fejleszteni, amik az Office 365 és a OneDrive felhőalapú tárhely funkciókhoz kötődnek.

Hardveres diszkriminációnak, arroganciának pedig nincs helye.

Mármint a Microsoftnál.