Screen Shot 2014-01-29 at 09.15.39.png

Hiába a három hónap alatt eladott 51 millió készülék, hiába a rekordokat döntögető bevételi számok; ha az elemzők többet becsültek, akkor az a referencia. Erre még rádobott Tim Cook egy lapáttal, amikor saját csalódottságát is kifejezte az iPhone 5c eladásai miatt. A kellemetlenségek nyilvános elismerése valami olyan dolog, amit Cook hozott el az Apple életébe, és vállalnia is kell az őszinteség következményeit.

Carl Icahn befektető egyébként nem sokat szarozott a számok láttán, amikor észrevette, hogy 8 százalékkal esett a papír ára, bevásárolt 500 millió dollár értékben. Ezt onnan tudjuk, hogy twittelt róla:

140128112701-icahn-twitter-apple-620xa.jpg

Ezzel már kábé 4,1 milliárd dollár értékben tud magáénak Apple-részvényt a milliárdos. Nem is csoda, hogy olyan kiváltságai vannak, mint közös ebéd Tim Cookkal (tavaly szeptemberben twittelt erről). A befektető egyébként minden csatornán azt nyomja, hogy az Apple-nek sokkal nagyobb részvény-visszavásárlási programba kell belefognia, a közösségi oldalon, hivatalos levélben is fordult már Cookhoz ez ügyben. Sőt nemrég létrehozott egy shareholderssquaretable.com nevű oldalt, állítólag a részvényesek védelme érdekében. Az első bejegyzés: nyílt levél az Apple részvényeseknek.

Vigyáznia kell Cooknak, mert ez a fickó még könnyen a fejére nőhet.