Van egy nem túl ismert probléma a 2013-as MacBook Air-ekkel. Az van, hogy egyes esetekben (nem minden gép érintett állítólag) ha a gép lemegy sleepbe, 1-1,5 másodpercig sem a billentyűzethez, sem a touchpadhez nem szabad nyúlni, különben jön az örök sötétség, és csak restarttal lehet életet vinni a vasba.

Elsőre nem tűnik fontosnak, simán elsikkadok felette 2011-es MacBook Air-tulajként, de az egyik ismerősöm most küldött egy ilyen üzenetet, így az jutott eszembe: talán mégis nagy a baj.

már megint, MÁR MEGINT!!!!!!!!! ÍRJATOK MÁR RÓLA!!!!!!!

Tudtam, hogy ez a jó időpont egy mélyinterjúra. Következzen tehát a beszélgetés egy feszült Apple-használóval pont akkor, amikor éppen nagyon-nagyon dühös. Az ilyen őszinte pillanatokért érdemes élni.

Hogyan érzed magad amiatt, hogy ha véletlenül megnyomsz egy gombot a sleep mode bekapcsolása alatt, nem lehet felébreszteni a Macet?

Nagyon hangosan szeretném ordítani, hogy NEM, NEM, NEEEEEEEEEEEM, csak a remek neveltetésem tart vissza ettől

(dolgoztam vele egy szerkesztőségben, szerintem simán ordítja neveltetéstől függetlenül - a Szerk.)

Mit csinálnál legszívesebben a gépeddel, amikor ez megtörténik?

Földhöz b.sznám, de olyan erősen, hogy a lakás összes szobájába jusson a törmelékből. a felemelésig egyszer már eljutottam!

design_unibody1.jpg

Szoktad-e véletlenül megnyomni a bekapcsológombot, ami így véletlenül leteszi a gépet sleepbe, és mondjuk egy laza Backspace-szel érvényesíted a kivégzést?

Neeeem, véletlenül se nyúlok a bekapcsológomb közelébe. nekem rá is van írva, hogy ne piszkájjá

Mit gondolsz, mi lehet a probléma oka?

A probléma az, hogy az apple-nél balf.szok gyülekezete dolgozik, akik annyira sem képesek kihúzni a fejüket a seggükből, hogy egy ilyen pitiáner problémát megoldjanak

Mit szeretnél, hogyan kárpótoljanak téged az Apple munkatársai?

Ha elmondanák azt, sokszor, mint amit a south parkban a bp főnök. SAJNÁLJUK.

Ez tehát a helyzet, ti is lehettek ilyen dühösek néha, a lényeg az, hogy ne csapjátok a földhöz a számítógépeteket, mert attól csak még dühösebbek lesztek. Dávid, jól tetted, amit tettél úgy, ahogy tetted.

A fórumokon is olvasni a jelenségről, az egyik - már nem dühös - felhasználó leírta, hogy visszakapta a gépe árát egy Apple Store-ban, az összeget egy retinás MacBook Pro vásárlására fordította.