Szóval a kijelző: az IPS-panel teljesen rendben van, jók a betekintési szögek, de végső soron mégis 1024x768 pixel áll szemben a retina mini 2048x1536 pixelével. A színekben nincs nagy különbség, de az élességben, pixelmentességben olyan sokat hoz a retinás panel, hogy nem is kérdés, ki nyeri ezt a fordulót. 8:2.

P1240380.JPG

Processzorsebesség: a kínai tabletben egy négymagos, 1,6 gigahertzes Cortex A9-es dolgozik, ami tisztességes csip és egész kulturáltan dolgozik az operációs rendszer alá, csak néha találkoztunk döccenéssel, akadással. Ezzel együtt a közelében sincs az Apple A7-essel szerelt kétmagos mininek. Ha az összes mag dolgozik, a mini előnye kétszeres, amikor viszont csak egy, ami talán még jobban jelzi egy rendszer általános sebességérzetét, már közel háromszoros. Sőt, nézzük másként: a WayteQ négy maggal hozza azt a teljesítményt Geekbench alatt, amit a retina mini eggyel (1333 vs 1393 pont). 9:2.

geek2.001.png

És akkor az ár: ebben nincs kérdés. A Wayteq annyival olcsóbb az ipadeknél, hogy ez a különbség nagyjából el is dönti a meccset. 40 ezer forintba kerül, az új mini háromszor ennyiért vihető el, és akinek csak ennyi pénze van egy tabletre, úgysem fog gondolkozni, az androidosat választja. És nem is jár rosszul, mert ilyen kevés pénzért is egy tisztességesen megépített, elég gyors, jól használható készüléket kap majd, a fent említett korlátokkal és hibákkal. 9:3.

A Wayteq tabletet a Speedshoptól kaptuk tesztelésre, itt tudjátok megvenni, az iPad mini retinát meg a mi shopunkból is megrendelhetitek