Szóval a kijelző: az IPS-panel teljesen rendben van, jók a betekintési szögek, és bár ez is csak 1024x768 pixelt használ, jobb az élmény, mint az előző generációs iPadnél. Nekem legalábbis jobban tetszett a képe. 7:3.

P1240380.JPG

Processzorsebesség: a kínai tabletben egy négymagos, 1,6 gigahertzes Cortex A9-es dolgozik, ami tönkreveri az iPad mini ősrégi, második generációs iPadből átpakolt hardverét. Lefuttattunk a Geekbenchet, ezek alapján még egymagos üzemmódban is közel kétszer gyorsabb a WayteQ, ha viszont az összes mag akcióba lép, már háromszoros a különbség. És ez még akkor is lényeges szempont, ha az ügyesen optimalizált iOS miatt a régi mini sem tűnik lassabbnak, mert középtávon ez a különbség már biztosan érezhető lesz. 7:4.

geek1.001.png

És akkor az ár: ebben nincs kérdés. A Wayteq annyival olcsóbb az ipadeknél, hogy ez a különbség nagyjából el is dönti a meccset. 40 ezer forintba kerül, a régi min kétszer ennyiért vihető el, és akinek csak ennyi pénze van egy tabletre, úgysem fog gondolkozni, az androidosat választja. És nem is jár rosszul, mert ilyen kevés pénzért is egy tisztességesen megépített, elég gyors, jól használható készüléket kap majd, a fent említett korlátokkal és hibákkal. És végül le sem maradt annyira a régi minihez képest. 7:5.

A Wayteq tabletet a Speedshoptól kaptuk tesztelésre, itt tudjátok megvenni, az iPad minit meg a mi shopunkból is megrendelhetitek már 85 ezer forinttól