almalé és kungfu Rólunk

Jön az VW iBogár

Az Apple és a Volkswagen olyan alaposan összedolgoztak, hogy végül egy meglehetősen unalmas ötlettel álltak elő. Pedig az új Bogár iOS-eszesítésében elég komoly lehetőségek voltak, ehhez képest a forradalmat az a műanyag iPhone-dokkoló jelenti, ami a műszerfal közepén foglal majd helyet.

volkswagen-ibeetle-dash.jpg

Azért ez nem teljesen igaz: lesz néhány autóra optimalizált szoftver is, hogy könnyebben tudjuk zenéket játszani, üzeneteket olvasni és fotózni. Ez minden.

De nem lesz a műszerfalba épített iPad, vagy a középkonzolból utasításokat adó Tim Cook, nem lesz Knight Rider. Ez csak egy tok meg egy app.



Második alapemberét csábítja vissza az Apple-től az AMD

Raja Koduri bejelentette, hogy rövidesen az AMD-nél folytatja pályafutását, annál a cégnél, amelyiket pont az Apple miatt hagyott ott 2009. áprilisában. Koduri eredetileg az Ati alkalmazottja volt, akkor került az AMD-hez, amikor az felvásárolta a gpu-tervezőt.

A mérnök feladata az Apple-nél is ugyanaz volt, mint az Ati-nál vagy az AMD-nél: a grafikus gyorsítók megalkotásában kellett részt vennie, neki is szerepe volt az A6, A6X processzorok kialakításában. Mostantól azonban újra az AMD csapatát erősíti.

20130419amdnowhiring.jpg

Nem ő az első ember, aki visszatér a kisebbik processzorgyártóhoz az Apple-től: Jim Keller tavaly augusztusban jelentette be döntését. Hogy pontosan milyen folyamatok zajlanak, mire készül az AMD, készül-e valamire, vagy csak sima migrációról van szó, arról nincs hír, vagy az elemzés.

Azt mindenesetre tudni lehet, hogy a kisebb megszakításokkal emberemlékezet óta veszteséges AMD csökkenteni akarja súlyát a minimális haszonnal járó pc-piacon és inkább eseti megrendelésekre akar csipeket gyártani. Például célhardvereket konzolokba, ennek megfelelően az AMD benne van a Nintendo Wii U projektjében, de a hírek szerint a következő Xbox-hoz és PlayStationhöz is ez a cég szállítja majd a hozzávalót. Az ilyen nagy megrendelésekhez kellenek a jó szakemberek.



Az Androidnál a darabszám, az iOS-nél a profit

A Time néhány adat begyűjtése után izgalmas számháborút szított az Android és az iOS platformok között. Kiderült például, hogy az amerikai okosmobilpiac 52,3 százalékát szerezte meg az Android idén januárban, míg az iOS-nek 37,8 százalék jutott.

Az idei első negyedévben a letöltött alkalmazások valamivel több mint fele volt androidos, 40 százaléka azonban iOS-app volt.

ios-android-war.jpg

Na de: ha csak a tabletekre koncentrálunk, a tavalyi egész évet vizsgálva 53,8 százalék jutott az iPadnek és 42,7 százalék az összes androidos konkurensének. Még izgalmasabb, hogy bár Androidra jóval több appot töltenek le, az alkalmazáspiac teljes bevételének a 74 százaléka az iOS-platformon keletkezett és csak 20 százalék jutott az Androidnak. Szóval az átlagos iPhone-júzer körülbelül 4,5-szer többet költ programokra, mint androidos társa.

Még egy izgalmas részlet: az üzleti piacon 62 százalékot ért el az Apple és 35 százalékot az Android.

Hát így.



Már zajlik az iWatch-háború

A közönség még semmit sem lát, a felszín alatt viszont már javában zajlik az új meccs a nagyok között: az okosóra-háború.

13.02.21-Wearable_1.jpg

Legalábbis erre utalnak a pletykák. Az Apple háza tájáról ugye mi is beszámoltunk már több posztban az iWatch fedőnevű projektről, amit ugyan hivatalosan még senki sem erősített meg, a szabadalmak arra utalnak, hogy errefelé mozgolódik a vállalat.

Viszont új hír, hogy a Microsoftnál is rácuppantak a témára, és újra egy területen fognak versenyezni az Apple-lel a Zune és a Windows Phone mérsékelt sikere után. Állítólag a korábbi XBox és Kinect team dolgozik a prototípuson, aminek 1,5 colos kijelzője lesz, a Verge szerint.

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása