Raja Koduri bejelentette, hogy rövidesen az AMD-nél folytatja pályafutását, annál a cégnél, amelyiket pont az Apple miatt hagyott ott 2009. áprilisában. Koduri eredetileg az Ati alkalmazottja volt, akkor került az AMD-hez, amikor az felvásárolta a gpu-tervezőt.

A mérnök feladata az Apple-nél is ugyanaz volt, mint az Ati-nál vagy az AMD-nél: a grafikus gyorsítók megalkotásában kellett részt vennie, neki is szerepe volt az A6, A6X processzorok kialakításában. Mostantól azonban újra az AMD csapatát erősíti.

20130419amdnowhiring.jpg

Nem ő az első ember, aki visszatér a kisebbik processzorgyártóhoz az Apple-től: Jim Keller tavaly augusztusban jelentette be döntését. Hogy pontosan milyen folyamatok zajlanak, mire készül az AMD, készül-e valamire, vagy csak sima migrációról van szó, arról nincs hír, vagy az elemzés.

Azt mindenesetre tudni lehet, hogy a kisebb megszakításokkal emberemlékezet óta veszteséges AMD csökkenteni akarja súlyát a minimális haszonnal járó pc-piacon és inkább eseti megrendelésekre akar csipeket gyártani. Például célhardvereket konzolokba, ennek megfelelően az AMD benne van a Nintendo Wii U projektjében, de a hírek szerint a következő Xbox-hoz és PlayStationhöz is ez a cég szállítja majd a hozzávalót. Az ilyen nagy megrendelésekhez kellenek a jó szakemberek.