Végh Júliában nemcsak az a fantasztikus, hogy tök fiatal festőként is remek képeket készít, hanem hogy a munkája sok esetben rímel a miénkre. A másik oldalunkon, az Egy nap a városban blogon már lehoztuk egy sorozatát a budapestes korszakából, erre most váratlanul kiderült, hogy volt egy Apple-korszaka is. Meglepően erőteljes képekkel.

1477606_10152090354621600_960288196_n.jpgHa megnézted a herés fickót és a félmeztelen csajt felzabáló iMacet, meg a többi képet, elég könnyen kikövetkeztetheted az üzenetet, de Júlia tök jó fej, mert el is mondja, mire gondolt festés közben, ha szépen kéred rá:

Tavaly készítettem egy sorozatot, ami társadalmi problémákat feszegetett. Arról szólt, hogy az Apple hogyan kebelezi be az embert. De nem is a márka a lényeg, hanem az, ahogy az ember beleveszik egy virtuális világba. Zavart, hogy ha emberek folyton belemélyednek a telefonjaikba, amik burokként veszik körül őket, elszigetelve, elzárva őket a világtól. Így került az ember fejére a doboz, és ezért lett az ember meztelen, aki itt személytelenül, testként jelenik meg.

Persze ez igaz volt rám is: amikor a képet készítettem, sok időt töltöttem a számítógépem előtt, úgy éreztem, hogy beleveszek, elnyeli az időmet, és bekebelez.

Igen ez a jó szó: bekebelezett.

Szóval jöjjenek a szuper kebelezős képek, örüljünk közösen, hogy hasznosan töltöttük ezt a néhány percet és az ünnepek alatt próbáljátok minél kevesebbet nyomkodni a számítógépeteket, meg a mobilotokat.