Tegnap írtuk meg, hogy valami vicces hiba folytán 32.299 forint helyett 7.299 forintért adták a HP Photosmart 5520-ast az Apple webáruházában.

Screen Shot 2013-12-17 at 10.25.56.png

A következő infók álltak a rendelkezésünkre:

- nem kifutó termékről van szó, a nyomtató most is kapható számos piacon
- a termék minősége jó
- ilyen árazás mellett feleannyiba került, mint a benne található patronok
- a nyomtató mindegyik ország Apple Store-jában jó 20 ezerrel többe került, mint nálunk
- valaki valószínűleg elcseszett valamit, másként nem jöhetett volna ki ez az ár.

A cikk megjelent, 550-en like-oltátok, jött is rá 115 hozzászólás, amikből kiderült, hogy a publikálás utáni első 1-2 órában még kisebb zavarokkal, de működött a megrendelés, aztán megszűnt a szolgáltatás, majd az eredeti, 32.299 forintos áron bukkant fel újra a nyomtató - ekkor már nem elcseszésgyanús volt az ügy, hanem egészen biztosan lehetett tudni, hogy valaki nagyon elszúrt valamit, ami százas tétel mellett is már kétmilliós buktát jelenthet az Apple-nek.

Sokáig nem volt egyértelmű, hogy mi történt, aztán kora délután megjött Palicz Máté kommentje, ami tisztázta az ügyet:

IMG_9714.jpg

A sztori itt véget is érne, ha ma reggel nem kaptunk volna egy levelet egy kétszeresen is szuperjófej Zoltántól, aki megpróbálta időben figyelmeztetni az Apple-t a tévedésre. Már december elején feltűnt neki a hiba, ekkor írt egy levelet az Apple-nek, amiben jelezte, hogy itt bizony közel húszezres bukta lehet nyomtatónként.

Itt a levél:

Sziasztok, hibás a következő oldal:

http://store.apple.com/hu/product/H9345ZM/A/hp-photosmart-5520-e-all-in-one-wireless-printer?fnode=38

Ez a nyomtató minden apple store-ban 27 ezer Ft. körül van beárazva (pl Germany, Austria 89 EUR stb) a .hu storeban egy 20-assal benéztétek. Most fele annyiba kerül mintha csak a hozzá való HP festéket megvenném az Office Depo-ban.

Csak azért szólok, mert nekem is van saját cégem és elég érzékenyen érintene, ha egy hanyag kollégám gépelési hibája miatt megrendelésenként 20.000 Ft-ot veszítenék. Valaki előbb utóbb észreveszi rajtam kívül és kiteszi a linket az Appleblog-ra vagy Handrásra és akkor elviszik az egész európai készletet 8 perc alatt, pár milliós veszteséget okozva az Apple-nak.

Másnap meg is jött a válasz:

Kedves Zoltán!

Köszönjük figyelmedet és a kedvességed, hogy írtál nekünk.

Jelen esetben azonban ez nem hiba, megkérdeztem az értékesítő kollégákat is. Jelenleg ez a termék a magyar netes áruházban valóban ennyibe kerül. Nem tudom megmondani mi ennek az oka, erről nincs információnk. Mindenesetre megkérdezzük feletteseinket is, de eddig úgy tűnik, hogy ez rendben van így.

További kellemes napot!

Üdvözlettel,

XY

Tök korrekt kommunikáció mindenki részéről, mindenki jóhiszeműen járt el, a kétszeresen is szuperjófej olvasónk a válasz után rendelt magának öt nyomtatót, de alapvetően béke honolt a tájon. Egészen addig, amíg meg nem történt az, amit az első levélben előre látott Zoltán: tegnap megjelent az Appleblogon a hír, és elkezdtétek leszívni az európai készleteket, a jelek szerint igen jó hatékonysággal, hiszen nem sokkal a publikálás után javították a hibát.

Hát így.

Hányan jártatok jól?

update: hopp, mit hozott az előbb a futár?

fotó.JPG