Veled is volt már, hogy mászkáltál az erdőben, éhes voltál, fázott a lábad, ráadásul a telefonod is lemerült? Hogy tökre eltervezted, a következő megállóban Andry Birds-özöl egyet, meg úgy teszel, mintha Facebookoznál (internet nélkül persze nem megy), de most minden terved füstbe ment a rohadék akksi miatt?

Velem még nem esett meg ilyen, de ha megtörténne, nagyon szeretnék egy olyan főzőedényt, amiben levest készíthetek magamnak, miközben a lábas feltölti az iPhone-omat vagy az iPademet.

0aabb1a76d340f2e73d032fafc1c960c_large.jpg

Ugye?

Nemsokára véget ér a pénzgyűjtés a Kickstarteren a PowerPot X nevű, Bear Grylls-esen vagány szerkezetre, de már most látszik, hogy megépül majd a következő generációs töltőlábas.

Az elgondolás ugyanaz, mint az előző generációs PowerPot V-nél: az edénnyel közölt hőenergiának csak egy részét fordítjuk a főzésre, egy csomót elpazarolunk arra, hogy melegítsük a körülöttünk lévő erdőt, tisztást vagy akármit. A PowerPot X azonban elektromos árammá alakítja a hőenergiát, két USB portot kivezetve a rotyogó gulyásból, amivel egy tabletet, két okostelefont vagy négy darab GoPro kamerát tölthetünk.

Maximum 10 Watt leadására képes, élettartam garanciával szállítják, és jövő májusban lehet kész. Át is küldöm a Speedshopos beszerző fióknak a linket, nekünk is legyen ilyenünk az Appleblogshopban.