Szinte minden évben kijön egy tanulmány, hogy milyen ártalmas sokáig egy helyben ülni. Most nem sorolnám fel, hányféleképp árt a szervezetünknek, hogy akár nyolc-tíz órát ki sem szállunk a székből, legyen elég annyi, hogy idén már egy témában idevágó cikk egy Cathleen Renner nevű üzletasszony halálával kezdődött. Aki az ÜLÉSBE halt bele. Na, hát ezért mondom.

És akkor van ez a klasszikus ábra, hogy hogyan kell ülni, ha már ülünk:

_42328901_seating_pos3_416.gif

A rossz tartások általában akkor jelentkeznek, amikor a laptopunk kisméretű kijelzője fölé görnyedünk, vagy épp gépelünk, így:

2_8.jpg

A helyes tartás kellően nagy monitor előtt lép életbe, ilyenkor távolról, hátradőlve mozgassuk az egeret, gépelni meg akár az ölünkből is lehet. Vagy gépeljen a halál - ez a másik iskola.

Screen Shot 2013-11-22 at 17.38.32.png

De van már egy harmadik lehetőség is, ugye, ami egyre elterjedtebb módszer a 135 fokra:

Screen Shot 2013-11-22 at 17.36.15_1.png

A tablet. Olcsóbb a Thunderbolt kijelzőnél, könnyű, hátradőlve lehet vele netezni. Nem mondom, hogy ezzel dolgoznék egész nap, sokan nem is tudnak, viszont ismerjük be: a munkanap végén ugyanúgy leülünk a gép elé, és a szórakozás egy részét is azon keresztül intézzük.

Gigaflops! Megahertz!

Na, akkor most, hogy minden csaj abbahagyta a poszt olvasását (aki maradt, az meg nyilván végtelenül megértő, igaz?), elárulom az írás valódi célját. Karácsonyhoz közeledünk, amikor mindenki előjöhet a szíve vágyával, amit azonban sokan lehurrognak. Férfitársaim, ha feleségetek/barátnőtök azzal jön nektek, minek az az iPad, mutassátok meg neki ezeket az ábrákat. Csinálhattok belőle pdf-et is, úgy még hatásosabb. Ne felejtsétek el ezt sem beletenni:

theworldwesitin.jpg

2013-at el sem merem képzelni.

Ha meglepnéd magad, az Appleblogshopban jó árakat láttunk legutóbb.