A Washingtonban megrendezett LISA '13 konferencián az egyik előadás érdekes fordulatot vett, amikor a Google Macintosh Operations csapatának tagjai beszéltek az OS X-hez fűződő viszonyukról. Nekünk ugye sokszor még egy OS X is sok, itt azonban olyan srácokról van szó, akik 43 ezer Macet felügyelnek. Ennyi működik ugyanis a Google-nél, amiket természetesen különféle management szoftverekkel tartanak karban.

Screen Shot 2013-11-29 at 11.03.43_1.png

Screen Shot 2013-11-29 at 11.03.49_1.png

Pontosabban az Apple két megoldást nyújt: a Mac OS X servert és az Apple Remote Desktopot. Ez az a két program, amiket a Google-nél egyáltalán nem is használnak egyébként.

A slide-okról kiderül, hogy a rendszergazdák szerint az első iPhone bevezetése óta, vagyis hat éve nem történt alapvető frissítés az Apple adminisztrációs szoftverében, még mindig a 3-as sorozatszámú Apple Remote Desktop van forgalomban, ami nem tudott olyan szolgáltatásokat nyújtani, amire szükség volt a Google-nél.

Ezért aztán ők lefejlesztették. Ráadásul nyílt forráskódú eszközökkel. Ráadásul elérhetővé is teszik hamarosan CanHazImage néven a saját Mac management tooljukat.

Azért nem tudom, észrevettétek-e, hogy a Google még mindig egy haveri alapon működő garázscégnek adja el magát ezzel a "hét kicsi mérnök" dumával. Jól nyomják szerintem.

via 9to5Mac