Végre. Az évek alatt nagyon sokat javult az érintőkijelzős irányítás, de még mindig nem az igazi. Szóval bár a döntés szembement Jobs akaratával, szuper, hogy Cook megengedte a hivatalos kiegészítők gyártását az iPhone-hoz. Amiből most meg is jött az első: a MOGA Ace Power az ötödik generációs iPoddal és az iPhone 5/5c/5s-trióval kompatibilis, és tele van igazi gombokkal.

mogaacepower.jpg

További előnye a szerkezetnek a MOGA Boost, ami egy kis akksi a csomagban: erről tölteni tudja magát az iPhone, szóval hosszabban tudsz a kontrollerrel játszani, mint nélküle. Van egyébként rajta egy töltöttségmérő is, hogy lásd, merre tartasz éppen.

A cucc azért még nem hibátlan: az első tesztek szerint még a legújabb, kompatibilis játékokon is felbukkannak a virtuális gombok, tök mindegy, hogy használod-e őket, vagy sem, és néhányan azt is nehezményezik, hogy a lightning-csatlakozón és nem a bluetooth-on keresztül kommunikál az eszközökkel, mert így csak az iPhone-nal tudod párosítani, az iPaddel vagy az Apple TV-vel nem. Utóbbival mondjuk egyelőre nem is lenne túl sok értelme. Ráadásul az anyagminőség sem túl jó, 99 dollárért sokkal többet várhatnánk el a tesztek szerint.

Szóval a MOGA Ace Power nem egy hibátlan darab, de fontos mérföldkő, mert egy rakás szórakoztató és minőségi eszköz előtt nyitotta meg az utat.