Hosszú Zoltán widgetjét szerintem majdnem mindenki használja, aki valamilyen blogot vagy oldalt futtat Magyarországon: az apró kis OS X appból első ránézésre megtudod a legfontosabb statokat, amiket a Google Analyticsből ki lehet gyűjteni: hogy hány kattintás volt aznap, mennyi egyedi látogató, és hogy ez miként illeszkedik a heti-havi trendekbe.

Hasznos.

És most végre megjelent az iOS-es verzió is. Az app annyiban különbözik a widgettől, hogy fizetős, jelenleg 1,99 1,79 euró, ami egyébként bátor húzás az ingyenes appok világában, de higgyétek el, az a pokol felé vezető út, a munkáért valamilyen módon fizetni kell.

Zoli appja annyiban különbözik még a mezőny többi versenyzőjétől, hogy szép. Erre eddig nem nagyon figyelt oda senki, a GAget viszont berakja a stat mögé háttérnek az oldalatat, aztán elmossa, olyan jópofa iOS 7-esen, szóval remekül illeszkedik a flat dizájnba.

Screen Shot 2013-10-31 at 09.39.38.png

Screen Shot 2013-10-31 at 09.40.08.png

Már csak annyi észrevétel, hogy a widgeten elég a legfontosabb statokat látni, mert ha több kell, bemászok a webes Analyticsbe, viszont mobilon ez nehézkesebb, éppen ezért én örülnék, ha az alapértékeken túl mást is ki lehetne hámozni az appból: a kattintások forrása és az url-re lebontott napi stat hasznos lenne.

Innen tudjátok letölteni.