Nem, nem az iWatch-ot mutatják be akkor, hanem az Apple-Samsung per következő meghallgatása lesz. És várhatóan dugig lesz a terem, mert a Samsung nemrég olyan fájdalmasan tökön szúrta magát, hogy azóta is fröcsög a vér.

Az történt, hogy a Samsung vezére, Dr. Seungho Ahn leült tárgyalni a Nokiával júniusban. Mint most kiderült, Ahn tájékoztatta a Nokia vezetőit, hogy tud az Apple-Nokia szerződéses megállapodás minden egyes pontjáról, és hogy ezt bizonyítsa, idézett néhány titkos feltételt, amit elvileg csak az Apple és a Nokia tudhat.

shin.jpg

Hogy lehetséges ez? Hát úgy, hogy az Apple-Samsung bírósági tárgyaláson is ott voltak ezek a szerződések, természetesen "szigorúan bizalmas" megjelöléssel, pontosabban ez volt rájuk írva: "Highly Confidential — Attorneys' Eyes Only". Dr. Seungho Ahn pedig lehet, hogy jogász, de nem ő a védőügyvéd, és az a tény, hogy tudomást szerzett a bizalmas információkról, nagyon-nagyon kellemetlen a bíróságnak.

De menjünk is túl azon, hogy kellemetlen: durván megsérti a bírósági szabályokat. Olyan súlyos vétség ez, ami az összes folyó szabadalmi ügyet csipcsup hülyeséggé zsugorítja. Október 22-én, a következő Apple-Samsung meghallgatáson már valószínűleg erről is szó lesz, és tuti, hogy a koreaiak nem ússzák meg egy ejnyebejnyével. Sőt, én biztosra veszem, hogy az utóbbi években elharapódzott szabadalmi ügyekben felgyülemlett túlnyomásra ez az ügy lehet a szelep. Itt most kijöhet minden gőz a belefásult, frusztrált bírók részéről.