Nekem újdonság volt az iOS 7 mobiladat-menedzselési képessége. Persze ez nem jelent semmit, akár a keynote-on is bemutathatták volna, olyan gyorsan felejt az ember harminc felett.

Mit is? Hahaha! (Azt hiszitek viccelek, pedig tényleg elfelejtettem)

Szóval bemész a Beállítások menüpontba, ott Mobiltelefon, és legörgetsz a Mobil Adatforgalom Használata pontig. Itt apponként látod, melyik hány megabájtot evett az utolsó statisztikanullázás óta. Én a screenshotok előtt nem sokkal reseteltem, nem tudom, miért, de legalább így nem derülnek ki mocskos részletek a netezési szokásaimról.

IMG_0382.PNG

Ugye itt az a jó, hogy ezekbe a számokba a wifis adatforgalom nem számít bele, így aztán láthatod, melyik kis rohadék zabálta le a havi 1-2-3 gigabájt csomagodat. És ilyenkor ki is kapcsolhatod ezeket a pornós kontenthez is hozzáférő programokat, amik ezután csak wifivel csatlakozhatnak.

IMG_0383.PNG

Ha még lejjebb görgettek, a mobil adatforgalmat generáló Rendszerszolgáltatásokat is számba vehetjük, így látjuk, a Siri, a push-olás, a Facebook-megosztások mennyi adatot kérnek. Itt tiltás nem lehetséges, nem bújhatsz el.

Nem tudom, melyik lehet az NSA a listáról, nekem elsőre a "Rendszer""szolgáltatások" és a "Biztonsági""szolgáltatások" tűnik gyanúsnak. Mint látható, a DNS-edet is elküldik az Egyesült Államokba. Ez most csak azért 22.9 kB, mert nincs, aki a másik oldalon fogadja az infót.

Több poén nincs mára, esküszöm.