Holnap érkezik az iOS 7-es, ami a legnagyobb újítást jelenti az iOS-es történelmében. Főleg vizuális értelemben, de persze egyébként is.

Rengetegen várják az új dizájnt, én a bétatesztem óta elég szkeptikus vagyok, de persze telepíteni fogom, és akadnak olyanok is, akik sikítva követelik vissza a régi UI-t.

Vannak azonban néhányan, akiknek az esztétikai vetülettől függetlenül is érdemes meggondolniuk a váltást. Vagy inkább kihagyni. Az OS X Daily mindenféle eszközön tesztelte a GM verziót, ami nagyjából megegyezik véglegessel és azt találta, hogy bizonyos iPadeken és iPhone-okon inkább tűnik egy félkész, mint egy kiforrott operációs rendszernek.

ipadmini.jpg

Az iPad 2 és az iPad 3-tulajdonosoknak például nagyon nem ajánlja a telepítést a lap, egyrészt mert nagyon sok a hibajelenség (váratlanul összeomló programok mindenfele), másrészt naaagyon lassú rajtuk a rendszer. Várni kell a gépelés megjelenésére, egy háttérkép váltása 20 másodpercig is eltarthat, használhatatlan az egész.

Valamivel jobb a helyzet az iPad 4-en, az iPad minin és az iPhone 4-en, mert ezeken legalább nem lassul be végtelenül a rendszer, bár a régebbi iPhone-on határozottan rosszabb benyomást kelt, mint az iOS 6-os. De mindegyikre igaz, hogy használat közben folyton hibajelenségek bukkannak fel.

Amire tehát nagyobb izgalom nélkül telepíthető: iPhone 4S, iPhone 5. 

Ha mást használsz, érdemes megvárni az első update-eket, mert az iOS 7 kínszenvedés lehet a legtöbb készülékeken.