Ádámmal az Appleblogon kívül egy rakás más projektben is benne vagyunk, én például az I love Balatonnál dolgozom: az elmúlt hónapokban a kollégáimmal felderítettünk minden jó helyszínt a Balaton körül, éttermeket, lángosokat, halsütőket, strandokat, hoteleket teszteltünk, majd megírtuk az élményeinket a portálon. Viszont tök logikus elvárás volt, hogy mindezt az információt valamilyen mobilon értelmezhető formában is átadjuk nektek, ezért készítettük el az I love Balaton alkalmazást.

1_2.jpg

Mi a jó ebben? Hát az, hogy akárhol vagy a Balaton körül, ráböksz a Közelben menüpontra, és választ kapsz minden fontos kérdésedre. Hol van a legközelebbi jó étterem? Milyen programok vannak öt-tíz kilométeren belül? Vízisí, kalandpark, kiállítás, akármi szóba jöhet, de csak azokat ajánljuk, amiket kipróbáltunk, és amik jók voltak. Szóval ha használod az alkalmazást, garantáltan jobb lesz a nyaralásod, mint amilyen nélküle lett volna. De megkapsz egy rakás hasznos infót is: hol van a közeledben játszótér, ATM, satöbbi. Ráböksz a kategóriára, elolvashatod a tesztünket, és a program el is navigál a helyszínre. Ezerszer jobb, mint valami lepukkant helyen anyázni azért, mert már megint átvertek a Balatonon. Főleg, hogy az elmúlt hónapok tesztjei alapján nyugodtan mondhatjuk: a tó tele van jobbnál-jobb helyekkel, csak győzz választani az ajánlataink közül.

3_1.jpg

Természetesen ingyenes az app, szóval megéri letölteni. Hogy igazán gyors legyen (és IGAZÁN gyors), a legfontosabb anyagokat az első indításkor letölti a program, ami kábé 50-70 megabájtos adatforgalmat jelent, ilyenkor érdemes valamilyen wifi-hálózaton lenni, ezután minden indításkor csak az új cikkeket húzza le, ami legfeljebb 1-2 megabájtos forgalmat jelent. És az semmi, főleg, hogy tényleg pokolian gyors az app, és hogy offline üzemmódban is tudod majd nézni.

Az egyik legnagyobb büszkeségünk, hogy az I love Balaton normálisan meg tudja különböztetni az északi és déli partot: ha az egyik oldalon vagy, többnyire nem ajánl a másik oldalról helyeket, kivéve, ha a nyugati, vagy keleti csücsökben nyaralsz, vagy rév közelében vagy, mert akkor releváns az infó. A rendszer még mindig nem száz százalékos, de sokkal jobb, mint a legtöbb hasonló próbálkozás az app store-ban, azok ugyanis általában egyáltalán nem veszik figyelembe, hogy melyik oldalon nyaralsz. Sokat szívtunk vele, és bár még nem hibátlan, elég büszkék vagyunk rá.

2_3.jpg

Arra kérlek titeket, töltsétek le az appot, próbáljátok ki, amikor a Balaton közelében jártok. Ha adtok rá néhány csillagot, annak külön örülünk, a hibajelentéseket meg szeretettel várom ide, mindent elolvasunk, mindent átnézünk, mindenre válaszolunk.

És ha elkerülte volna a figyelmed, itt a direkt link a programhoz. Ha androidos vagy, akkor sincs probléma, mert arra a platformra is elkészítettük az alkalmazást.