Összeszedtem, mik a hot topicok most az Apple hírfolyamban. Hogy ti is szenvedjetek.

Az Apple nem túl erős a brazil okostelefon-piacon, ami leginkább az importra kivetett magas adóknak köszönhető. Na, erős indítás, mi? Viszont egy tök jó kép van a cikkben emberekről, ahogy Brazíliában iPadet nézegetnek:

600.jpg

Szerintem a csaj keze szőrös. De lehet hogy a tömörítés szar. Szerintetek?

Menjünk tovább. Az Apple az Yves Saint Laurent vezérigazgatóját csábította át magához, hogy valami speciális projekten dolgozzon. A kedden még pletykának induló, később megerősített hír annyira stabilan tartja első helyét a "hét legfontosabb bejelentései" kategóriában, hogy még most is felbukkan itt-ott friss anyagként. Például nálunk.

A Boston University bepereli az Apple-t egy 1997-es szabadalom miatt. A gallium-nitrát félvezetőkről szóló találmányt az Apple állítólag egyes LCD kijelzőkben használja. A történet legviccesebb része, hogy az egyetem súlyos dolgokat követel egy utólag megadott licencért cserébe: részesedést akarnak minden eladott termék után, ami ezt a technológiát használta (MacBook Air, iPhone 5 és iPad), mivel az egyetem érdekei súlyosan sérültek az eljárás során (ők maguk nem használták a szabadalmat). A szakértők szerint mindezek ellenére 75 millió dollár elég lesz nekik.

Az uborkaszezon sem szokott ennyire agyhalál lenni, legalábbis az emlékeim szerint.

Nem is tudom mit csinálnánk, ha nem lenne nekünk Wozniak Bandi, aki hamarosan megkezdi az őrült titkok szivárogtatását. Készüljetek.