Az egész június harmadikán kezdődött, akkor védette le az Apple az iWatch brandet Japánban és Oroszországban. De az ügy folytatódott: kiderült, hogy a cég ugyanezt tette Tajvanban és Mexikóban. Sőt, Törökországban is megtörtént a bejegyzés, így már összesen öt ország bizonyítja, hogy az Apple tervez valamint az iWatch-csal. Ha mást nem, hát legalább azt, hogy egyetlen konkurens se használhassa a márkanevet.

Viszont ha hinni lehet a pletykáknak, az Apple száz mérnöke dolgozik a terméken, és rövidesen piacra is dobja az 1,5-2 colos, OLED kijelzővel és biometrikus érzékelővel szerelt órát, ami az iPod nano érintésérzékeny technológiáját használja majd, és ami képes lesz viszonyba bonyolódni a nálad található iOS eszközökkel. Így lesz például az iPhone második kijelzője, vezérlője.

Az elemzők 2013-as premierre számítottak korábban, de akadnak olyanok, akik inkább 2014-re várják a terméket, aminek a Google állítólag már készíti az ellenfelét.

Magyarországra még nem ért el az Apple keze, mindenesetre itt nagy jogi csata várható, lévén az iWatch.hu már foglalt, és természetesen órákat árul. Vagyis árulna, az oldal alján a Hamarosan… felirat arról árulkodik, hogy a 2010-ben regisztrált domaint még mindig nem sikerült megfelelően felhasználni. Egyébként magánszemély tulajdonában van, Verdó Györgyöt kell keresni az Apple-nek, ha a .hu végződést szeretné bekebelezni.

A poszt végére készített nektek Ádám egy koncepciót, szerinte ilyen lesz az iWatch, ha Sir Jony Ive tervezi.

iwatch.jpg