Sok irányból megy a hányás az iOS 7 új dizájnjára, ezek egy része nyilván jogos, másik része okoskodás kevésbé sikeres emberek részéről. Jogos lehet az az észrevétel, amit itt olvastam (kösz a linket Gézának), miszerint a fejlécben a gombok helyett csak feliratokat nyomogatunk, miközben mellette ugyanakkora fontmérettel van a szöveg is. Összezavar, tehát rossz dizájn. A fenti posztot érdemes egyébként elolvasni, ha figyelmen kívül tudjuk hagyni a szövegalapú ordibálást és a messzemenő következtetéseket a béta rendszerről. Az alapvető dizájnsémákat meg azért nem érdemes emlegetni, mert annak idején ilyenekre hivatkozva akarták a pokolra küldeni mondjuk az impresszionistákat (nem, nem hasonlítom Jony Ive-ot az impresszionistákhoz, csak a kijelentés erejét szemléltetem).

A helyzet aztán odáig fajult, hogy jonyiveredesignsthings néven tumblr-képfolyam is készült, nagyon szórakoztató dolgokkal, a kedvenceim:

tumblr_mobl0s50zv1svn1xeo1_500.png

tumblr_mob8qsdpYh1svn1xeo1_500.jpg

tumblr_moawxz4z1a1svn1xeo1_500.jpg

Volt olyan is, aki segítő szándékkal nekiállt kijavítani az ikonokat például. Ezek esetében az arányok lehetnek furcsák néha, egyes helyeken ráadásul oda nem illő dolgokat láthatunk (zenelejátszó hangjegyének gombócai, merész lekerekítések, Safari iránytűjének rádiusza). Leo Drapeau dizájner fogta az ikonokat, és újrarajzolta (Áron, köszi a linket) a ma élő szabályok/ízlések/közhelyek szerint, hogy jobban essen a szemnek:

Redesign_iOS7_Comparison_V3.jpg

Redesign_iOS7_Comparison_V3_1.jpg

Redesign_iOS7_Comparison_2.jpg

Szerintetek is jobb az átdolgozott verzió?