A D11-es konferencián mutatta be Yves Behar spéci ajtózáró kütyüjét, amit Augustnak nevezett el. A kütyü bluetooth-on keresztül kommunikál az iPhone-oddal, hogy kulcsok nélkül tudd nyitni meg zárni a bejárati ajtódat. Beállíthatsz bizonyos időszakokra érvényes kódokat is, majd azokat elküldheted ismerőseidnek, rokonaidnak, hogy amikor valamit gyorsan el kell intézni a lakásodban, de te épp nyaralsz, akkor is bejuthassanak az ajtón. A meghívókat egyszerűen emailben tudod átküldeni, és értesítést kapsz arról, ha valaki felhasználta az ideiglenes kódot. Mivel a kütyü bluetooth-on kommunikál, igazából a nyitásban érintett telefonról kapod az üzenetet.

Az August elég menőn néz ki, és állítólag viszonylag egyszerű a felszerelése, csak simán rá kell rakni az ajtó belső és külső felére, bár azért szívesen látnék egy részletes beszerelési útmutatót. Két elemmel működik körülbelül fél éven keresztül, de ha valamiért meghibásodna, a hagyományos kulccsal is nyithatod az ajtót.

Screen Shot 2013-05-30 at 7.53.56 AM.png

Vannak már hasonló termékek a piacon, a Kevo kicsit nagyobb bontással jár, míg a Lockitront még ennyit se kell szerelni, viszont elég ronda jószág.

Az August viszont tetszik, el tudnám képzelni, hogy ilyen legyen az ajtómon, ha nem kéne belőle rögtön hármat venni a 199 dolláros kütyüből. Így viszont már nem tudom elképzelni.