Paul Otellini, az Intel most nyugdíjba vonuló CEO-ja ott volt a nagy összeborulásnál: az ő vezetése alatt lettek örök barátok az Apple-lel, ő jelent meg a bunny-jelmezben 2006. januárjában a színpadon, miután Steve Jobs bejelentette, hogy igaz a hír, Intel processzor kerül a Macintoshokba.

A nyugdíjas vezető most kiegészítette egy újabb elemmel a sztorit. Kiderült, hogy folyt még egy tárgyalás a két cég között, aminek az volt a tétje, hogy milyen csip dolgozik majd az iPhone-ban. Volt ugyanis egy olyan verzió, ami szerint ARM helyett Intel-technológia hajtja meg a mobilt. A tárgyalások azonban elbuktak.

"Senki sem tudta, mit hoz a jövő. Ott volt a csipünk, ami érdekelte az Apple-t, és amiért hajlandóak is lettek volna fizetni valamennyit, ez az ár viszont túl alacsony volt nekünk. Kiszámoltuk, hogy a tervezett darabszám alapján mennyibe kerül majd a gyártás, és arra jutottunk, hogy veszteségesen jönnénk ki az üzletből. Aztán később kiderült, hogy az előzetesen kalkulált árral nagyot tévedtünk, és hogy körülbelül százszor annyit kellett volna gyártanunk belőle, mint azt akkoriban bárki remélni merte volna. Ha mi nyerjük el ezt az üzletet, a világ ma egészen másként nézne ki" - ismerte be Otellini, hogy nemcsak jó üzleteket tudott kötni.

A többi már történelem: az iPhone ARM-alapú lett, az Apple partnere meg a Samsung, már a közelmúltig, mert a viharos évek után épp ennek a kapcsolatnak a leépítésébe kezdett bele mostanában a kaliforniai cég.