Még be sem jelentették, nem tudjuk, mi lesz a legújabb iOS-ben, hogy Jony Ive tényleg újrarajzolta-e a platformot, de egyértelmű jele van annak, hogy érkezik az új rendszer: április végén hirtelen megugrott a 7-es jelenléte a webes statisztikákban. Jó lenne tudni, mi történt pontosan, de tény, hogy április 29-ig csak egy-egy észlelésről tudtak beszámolni a lapok, de harmincadikán valami csoda történt, és azóta sokszorosára nőtt az iOS 7 súlya.

ios7-130508.jpg

Persze nincs ebben semmi meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a tervek szerint a június tizedikével kezdődő WWDC-n tervezik bemutatni az új mobilrendszert és az OS X 10.9-et is. Hogy tartani tudják az ütemtervet (alig egy hónap van hátra), nyilván intenzíven tesztelni kell a szoftvert és bizonyára most készültek el egy olyan verzióval, amit viszonylag nagy lelkesedéssel mertek rászabadítani a netre.

Azt mindenesetre tudni lehet, hogy nem mennek simán a fejlesztések, korábbi hírek szerint ugyanis az OS X fejlesztőcsapatából csoportosított át az iOS-hez programozókat az Apple, ami egyrészt magyarázza az OS X 10.9-es késését (a 10.8-ast már tavaly februárban elkezdték promózni), másrészt meg ugye nem példa nélküli, hiszen korábban is történt már ilyen. A munkaerő mozgatása és az OS X átmeneti beáldozása viszont arra enged következtetni, hogy az iOS 7 nem sima update lesz, és hogy Jony Ive valóban saját képére szabja az Apple operációs rendszerét. Jöhet a minimalista dizájn, a tovább egyszerűsített grafikus felület.