Screen Shot 2013-04-29 at 11.04.04 PM.pngHa az utolsó mondatból kivennénk a "not"-ot. Vagyis ha a Photo Stream menne mobilhálózaton keresztül is (a fenti szöveg az Apple oldaláról van).

Ez ugyanis azt jelentené, hogy ha lősz egy képet, az azonnal és automatikusan feltöltődik az Apple szervereire, és bármelyik másik készülékedről, vagy a weben keresztül elérheted.

Mert képzeld el azt a helyzetet, amikor eléd áll egy ogre, és kéri, add át neki a telefonodat. Te meg mondod, persze, előveszed az iPhone-t (vagy mar eleve a kezedben van), a Camera appot elővarázsolva felfelé unlockolsz, kissé az ogre arca fele döntöd a lencsét és kattintasz egyet.

Nyugodt arccal lezárod az eszközt és átnyújtod. Amíg a pénztárcádat keresgeted, elmeséled neki, hogy az arca egyébként már elég jó felbontásban megtalálható a világ valami távoli pontján egy hűtött szobában, így picit reménytelenné vált, hogy megússza ezt az ügyet. Sőt bármi amit mostantól csinál, arról nemsokára egy őrszobán kell magyarázkodnia, így jobb, ha inkább nem is csinál semmit, az a biztos. A beszélgetést frappánsan le lehet zárni egy "amúgy nincs egy cigid?" kérdéssel.

Akik persze látták a Kiss Kiss Bang Bang című filmet, inkább nem akarnak hősködni, mert annak sosincs jó vége - még akkor sem, ha vicces -, így csak fotóznának egyet, akár még a veszély gyanújakor.