Nemrég merült fel pletykaszinten, hogy a Google Now érkezik iOS-re.

És megérkezett.

fotó 1.PNG

Tegnap óta az App Store-ból letölthető Google Search része lett a szolgáltatás, ami a pozíciónk és a rólunk megtudott egyéb információk segítségével ajánl információkat fogyasztásra. Ezek kártyák formájában bukkannak fel a keresőmező alatt, ajánlanak Google Maps útvonaltervezést, ha szerinte szeretnénk valahová menni, mutatja a naptárban következő eseményeket, mutat időjárást, forgalmi adatokat, a szokásos tömegközlekedési útvonalunk deadline-jait, ajánl hoteleket, sporteredményeket meg a szokásos úri passziókat.

A naptárjelzésre mondjuk gáz, hogy egy böngészőablakban nyitja meg a Google Calendar oda vonatkozó, randa ablakát, és azt sem tudom, miért küldött el engem tegnap este az app Százhalombattára, mikor tudtommal semmi ilyesmit nem terveztem.

fotó 2.PNG

Egyébként gyors és jól kezelhető. Van egy rakás beállítási lehetőség, hogy mást ne mondjak.

fotó 3.PNG

A magyar nyelvű hangkeresővel kiegészülve már egész jó páros szolgáltatást ad a Google Search, de a beépített böngésző ellenére még mindig nem válthatja ki egy Safarit. Legjobb lenne, ha ezek a funkciók beágyazódnának az alapértelmezett böngészőbe, de tudom, hogy erre sajnos nincs sok esély. Sóhaj vége.

update: az alkalmazásnak van egy kis hibája, kilépés és bezárás után is látszólag aktívan tartja a helymeghatározást. Noha láthatóan ez a bug nem meríti számottevően az akksit, a Beállítások -- Adatvédelem -- Helymeghatározás menüpontban kikapcsolhatjuk a program hozzáférését, itt:

IMG_0385.PNG