Tegnap egy pillanatra lebukott a 400 dolláros szint alá. Nyolc hónapja, hogy a részvény ára 700 dollár felett járt.

screen-shot-2013-04-17-at-12-52-03-pm_thumb.png

Töretlenül, határozottan süllyed tehát a papír ára. Legutóbb most az dobott rajta, hogy a Cirrus Logic (az Apple egyik analóg és audió chip beszállítója) elég szar negyedéves előrejelzéseket tett közzé. Sokan emiatt nyilván az Apple-re is árnyékot képzeltek, mert hogy mehet valakinek rosszul, ha az Apple a megrendelője ugye.

Szokás említeni még mindig a túlárazottságot, vagyis hogy a részvény népszerűsége miatt sok befektető verte fel az árat, akik látva a csoda elmúlását, az árrés csökkenését az Apple termékeken, a Samsung felemelkedését, meg persze a részvények árának zuhanását, inkább újragondolják a dolgot. És eladnak.

Screen Shot 2013-04-18 at 9.38.37 AM_1.png

Lehet említeni még Tim Cook új információpolitikáját, ami egyenlő a néma csenddel. De mondok még rosszabbat: nem jöttek még ki semmivel idén. Még egy nyamvadt, életlen fotóval sem, amin akár egy szaros kis alaplap látszik valami eszméletlen kis dologból. Már kitaláljuk itt magunknak az iWatch ötletét, hogy legyen valami, de ezt is csak kínunkban.

Ha viszont továbbra is marad a mostani pletykazárlat, és Tim Cook a csendet követően tényleg bemutat valami fasza készüléket (például okosórát) nyáron a WWDC-n, akkor az Isten irgalmazzon a részvény árának, abban a pillanatban elkezd majd kilőni. Legyen így.