Tegnap dél-amerikai est volt nálunk, amiből közép-amerikai lett, mert a leves mexikói, a főétel és a desszert meg kubai volt. Mindegy. A Fidel-Chavez-Peron-tengelyen mozogva elindítottam egy slideshow-t az Apple TV-n mindenféle latin-amerikaiakról, plusz összeraktam egy latin-amerikai dalokból álló playlistet is, hogy az szóljon a háttérben, miközben megbeszéljük, hogy azért ezek az aztékok elég nagy seggfejek voltak.

P1210724.JPG

Amíg a playlist összeállításával foglalkoztam, eszembe jutott, hogy legegyszerűbb lenne a Buena Vista Social Club valamelyik dalára bökni, majd az iTunes Genius kiadja nekem a hasonló előadókat, dalokat, és nem kell egyenként összekukázni őket a listából.

És akkor rájöttem, hogy fogalmam sincs, hogyan lehet Genius playlistet készíteni az iTunes 11-ben. Próbálkoztam a szokásos módszerekkel, jobb egérgomb a dalon, barangolás a menüben, de nem találtam semmit.

redesigned_player_libraryviews_2x.jpeg

És akkor megtörtént, aminek nem lett volna szabad megtörténnie: fórumokat kezdtem el túrni egy tök egyszerű funkció miatt. Semmi ok a pánikra: megtaláltam, hogy miként lehet bekapcsolni ezt a szart, hogy nem jobb egérgombbal kell szórakozni, hanem a dal melletti nyílra kell bökni, hogy miként tudom elővarázsolni a sidebart, de hogy nekem ezzel foglalkoznom kellett, ezt keresni kellett, az dühítő.

A következő részben azon fogok kiakadni, hogy míg régen, ha beírtam az iTunes keresőmezejébe, hogy soundtrack, a listában már csak a keresési feltételnek megfelelő dalok jelentek meg, addig ma egy faszkorbáccsal körbetekert szopóágat nyújt át a program a legújabb verziója.