Magyarországon az első, az Egyesült Államokban az utolsó volt a a T-Mobile, aki elkezdte árulni az Apple telefonját a nagy szolgáltatók közül. Egészen pontosan tegnap kezdték meg az árusítást, és ahhoz képest, hogy a készülék nyolc hónapja kapható, szép eredményt értek el.

Hogy mást ne mondjak, sorok alakultak ki:

387540759680_1.jpg

Ez ott a történelem első sora, amit magentás üzlet előtt ember valaha látott. Bezzeg mekkora parti volt 2008-ban a MOM Parknál, az iPhone 3G premierjén, emlékeztek?

Hogy sikerült ez a T-Mobile-nak? Egy ügyes húzással, az ajánlatában kiiktatta mindazt, ami frusztrálja az embert. A szerződés miatti kötöttséget, a magas árat, az elszálló havidíjakat. Gyök egyszerű csomagot rakott le az asztalra, amit mindenki megért, mert a költségek kiszámíthatóak:

1. A készülék ára 99 dollár (22 300 forint), plusz havi 20 dollár (4500 forint). Így elvileg 580 dollárra jön ki a készülék teljes ára, de ha pontosak akarunk lenni, beleszámítjuk az ottani, egyre emelkedő inflációt is (a második év 12x20 dollárja már várhatóan 2 százalékkal kevesebbet ér majd). A régi iPhone-odat beszámítják, így akár a teljes 99 dolláros kezdőár megúszható.

2. Nincs hűségszerződés. Csak arra vállalsz kötelezettséget, hogy a telefon teljes árát kicsengeted két év alatt, semmi másra.

3. A telefont szolgáltatófüggetlen állapotban adják át. Bármikor átmehetsz vele máshoz, továbbra is csak a vételárat kell kifizetned.

4. A havidíjak állandóak. A Simple Choice Plan-t ajánlják az iPhone mellé, ami 50 dollárért (11.300 forintért) korlátlan beszélgetést és SMS-t kínál 500 megabájtos adatcsomaggal, plusz 20 dollárért, tehát összesen 70 dolláros (15.800 forintos) havi díjért pedig az adatforgalomban sincs megkötés.

Mindehhez 4G-s hálózatot kínál a fontosabb területeken, jobb minőségű HD Voice beszédhangot, tethering lehetőséget.

Semmi különöset nem találtak ki tehát, mint egy szokásos "vidd el most, fizess később" akciót, de mindezt úgy, hogy a vásárlók szabadabbnak érezhetik magukat, ki tudják számolni a költségeket, és nem maradhat a nyakukon kötelező jelleggel egy olyan drága előfizetés, amitől inkább már szabadulnának, de nem tudnak. Ügyes.

A posztban szereplő egyesült államokbeli árak nettóban értendőek, aki szeretné a magyar viszonylatokhoz hasonlítani az összegeket, szorozza meg ezeket 1,27-tel

via Fortune, 9to5Mac