Viccelődünk itt az iPhone 5 méretnövekedésén, aztán kiderül, hogy az eredeti tesztgép mellett még a Galaxy Note is eltörpül. Az Arstechnica jutott hozzá néhány fotóhoz, ami egy korai iPhone prototípust láthatunk, félelmetes dimenziókkal.

iphoneprototype1.jpg

A 12,7 x 17,8 centis méret nem csak az 5,9 x 12,4 centis iPhone 5-höz képest nagy, de a 8,3 x 14,7-es Galaxy Note-ra is rátesz egy méretes lapáttal. Ráadásul 5 centi vastag, ehhez tehát nem tokot, hanem táskát fejlesztettek volna Cupertinóban.

iphoneprototype2.jpg

iphoneprototype3.jpg

A modell persze csak egy korai prototípus 2005-ből, ekkor még senki nem tudta, hogy néz majd ki a végleges iPhone, amit végül 2007-ben dobtak piacra. A képek egy volt Apple-alkalmazottól származnak, aki több projektben is részt vett a 2000-es évek elején. Ami még figyelemreméltó, hogy USB és Ethernet portok is sorakoznak a gépen, na meg az elengedhetetlen soros port.

iphoneprototype4.jpg

iphoneprototype5.jpg

Belül egy 200-233 megahertzes ARM chip dolgozott, egy korai fejlesztése annak, ami végül az iPhone-ba került, de ami még meglepőbb, hogy bekapcsoláskor az OS X egyik verziója állt fel.