Tegnap este az Apple elérhetővé tette az iOS 6.1-et. Amit kaptunk:

szov.jpg

A legfontosabb, hogy az LTE sok új országban és hálózaton elérhetővé lett, így Magyarország is felkerült az LTE-listára a T-Mobile-lal. Erre már sokan vártak, hurrá.

Kicsit megváltozott a Lock Screen is. Ekkor ugye dupla Home gomb lenyomással előugrik a zenelejátszó vezérlője. Az Apple szerint ez csúnya volt, kicserélték:

zen.jpg

Az iTunes Match használók már egyesével is tölthetnek le dalokat az iCloudból.

Az Advertising identifier újragenerálható. Ez az az azonosító, amivel a hirdetésekkel foglalkozó cégek használtak, hogy beazonosíthassák a készülékünket, ezzel pedig a szokásainkat. Ez a kapcsoló sokaknak csak egy nagy pszichológiai könnyítés, nem érzik úgy, hogy akaratukon kívül figyeli őket valami odafentről. Vagyis igen, de elbújhatnak. Beállítások - Általános - Info - Hirdetés.

Biztonsági problémákat is orvosoltak, javításra került például az a hiba, aminek a segítségével egy Smart App Bannert tartalmazó oldalra lépve az egyébként kikapcsolt JavaScript bekapcsolásra került. Számos WebKit bugot is javítottak. Remélhetőleg ezekből, meg a iCloud-FaceTime-Messages háttérfolyamatok javításából jött össze annyi, hogy major frissítésre hivatkozzanak, mert egyébként nem feltétlenül mondanám, hogy a fenti ficsörök indokolnák a 6.1 elnevezést.

Ha még érdekel valakit, az Apple Mapsnál megnövelték a Hibajelentés gomb méretét, eddig picit szégyenkezve bújt meg. Nem mintha a hiba jelentését bármilyen javítás követné, legalábbis amiket az iOS 6 kiadása után néhány nappal jeleztem, azóta sem került módosításra.

terk.jpg

A frissítés elérhető az Apple weboldalán, vagy a Beállítások, Szoftverfrissítés menüpont alól.