Két napja sincs, hogy a China Times megszellőztette az olcsó, meg a hatalmas iPhone hírét. A lap azt állította, hogy az Apple 4,8 colos mobilt tervez piacra dobni, amivel kapcsolatban bennem csak egyetlen kérdés merült fel: miért állnának meg 4,8 colnál, amikor készíthetnének 6-7 colos mobilokat is? Jöhetne 21,5 colos, az iMac úgyis elérte a határait, nincs hova vékonyítani, ideje telefont készíteni belőle. Már a 4 colos iPhone 5-ről is azt gondolják sokan, köztük én is, hogy nehézkesebb a kezelése, mint a korábbi 3,5 colos modelleké volt, persze, hogy szükség van egy modellre, amire már nem négy, nem öt, de megőrültök, hat sornyi ikon fér!

Bár szerintem az igazi forradalomra majd kijelzőnként hét-nyolc ikon környékén lehet számítani.

Szóval jött ez a hír, ami elsőre óriási marhaságnak tűnik, de ez nem akadályozta meg az orosz AppleDigger.ru grafikusait abban, hogy elkészítsék az óriási iPhone mockupját.

iphonemath.jpg

Azért vegyük észre, hogy a pletykák szerint nem a 4,8 colos mobilnak, hanem az ősszel érkező, 4 colos új iPhone-nak lesz 12 megapixeles a kamerája, de olyan szinten mennek a pletykák, hogy felőlem akár fluxuskondenzátor is lehetne a koncepcióvideóban, azt sem tartanám nagyobb őrültségnek, mint a 12 megapixeles kamera felvillantását.