Megjelent ugye tavaly év végén a Google Maps iOS-re. A megjelenés perceiben, ha beütötted az App Store-ba a rafkós "google maps" keresőkifejezést, ezt láttad:

googlemaps első órák.png

Az Apple nemrég megváltoztatott (ún. fejlesztés alá vont) App Store-ficsöre az újfajta keresőoptimalizálás volt. Láthatjuk, hogy a név már nem minden: régi, a pár perce az üzletbe érkezett friss húsnál azért többet érdemel egy Google-szolgáltatásokat is felhasználó térképes szoftver. Érthető, vártunk.

24 óra után a Top free kategória megdönthetetlen győzteseként, iszonyú letöltéseket produkálva a Google Maps javított a helyzetén. Lenyomta a Pure Mapot és a saját alkalmazását, a Latitude-ot. De azért érezzük, hogy nem ez lenne az őt megillető hely:

googlemaps top free 24 h.png

Három héttel a start után, amikor már a számokból is egyértelmű a helyzet, a Google Maps továbbra sem örülhet. Tegnap délelőtt még mindig ezt láttam, láthatóan testvérháború zajlott:

googlemaps  3 hét.png

Hanem mára megváltozott a helyzet. Egy csapásra a találati lista első helyére ugrott a Google Maps, mintha csak egy varázskezű programozó manuálisan húzta volna oda.

googlemaps végső.png