Az apró kis tablet mindenkinek tetszik, mert kicsi, könnyű, egyszerűen kezelhető és elég gyors is. Kritika csak a kijelző miatt érte, én is zavarban voltam a retinás iPadem után, amikor újra pixeleket láttam egy tableten. Megszokható, de nem szép.

ipad_mini_hand-500x614_1.jpgÉppen ezért nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy a következő update-be belelássuk a panel retinásítását, ami a Digitimes szerint nemcsak egyszerű belelátás, hanem konkrét információ. A lap ugyanis azt állítja forrásaira hivatkozva, hogy az Apple már el is kezdte az átállást, a következő generáció nagyfelbontású panellel érkezik.

Azt azért tegyük hozzá, hogy a Digitimes bár jó kapcsolatokkal bír, előfordul, hogy téved, ráadásul a másik komoly szakértelemmel bíró lap, az AnandTech például kizártnak tartja, hogy retina jöjjön a következő generációval.

Nekem is vannak kétségeim. Egy ilyen lépéshez jelentősen növelni kellene a hardver teljesítményét, aminek két, egyenként is súlyos ára lenne: a mini jobban melegedne és a nagyobb akkumulátor miatt nehezebb lenne. A nagy iPaddel legalábbis ez történt, nem is örült neki senki, a kicsinél azonban még nagyobb kockázatot jelentene egy ilyen átalakítás, hiszen pont a legszerethetőbb tulajdonságai vesznének el a tabletnek.

A minisége.