Ma reggel megjelent az a program, amire az iOS 6 felhasználók kilencven százaléka várt: a Google Maps. A program akkor tűnt el a platformról, amikor az Apple bevezette saját térképszolgáltatását, ami olyan rosszul sikerült, hogy azóta már Tim Cook is bocsánatot kért miatta, ráadásul fejek hullottak az Apple-nél. Nagy fejek.

A felhasználók többségét persze csak az érdekelte, hogy mikor kapja vissza kedvenc programját. Máig kellett várni, a Google Maps ugyanis ott van az App Store-ban, letölthető, használható.

A hét megabájtos alkalmazás drasztikusan különbözik elődjétől, egészen más a kezelőfelület, persze ennek az lehet az oka, hogy a korábbit az Apple készítette, ezt meg már a Google. Utóbbi egyébként nagyon büszke az új programra, közleményében azt állítja, hogy ez még jobb, mint az androidos verzió, átláthatóbb, könnyebben kezelhető.

Más szempontból meg rosszabb: nincs benne offline mód, és még nincs tabletes verzió se, de a Google azt ígéri, hogy rövidesen ezek a funkciók is megjelennek az alkalmazásban.

Ami egyébként tényleg jól működik. Első indítás után egy gyors bejelentkezésen kell (nem kell) túlesnünk, az új kezelőfelületet meg néhány pillanat alatt kiismerhetjük. Átlátható, letisztult.

1_1.jpg

A program egyébként mindent tud, amit a régi: ügyesen felismeri a rosszul beírt címeket, hozzáfér és jól használja a közösségi közlekedés adatbázisát és a forgalmi adatokat is képes megjeleníteni.

2_1.jpg

Elsőre remek kis appnak tűnik, ami mindent tud, amit az elődje, de írjátok be kommentbe, hogy nektek mik a tapasztalataitok, webkettesedjen már ez a tartalom.