Nemsokára megjelenik pc-re, Macre és a konzolokra a GTA V, iOS-en azonban néhány generációval még le van maradva a sorozat: ma reggel került be az App Store-be a Vice City, a harmadik rész 2002-es verziója, ami a nyolcvanas évek Los Angelesében Miamijában, vagy valami hasonló helyen játszódik.

Pont tíz évnyi késéssel érkezett meg tehát a program, cserébe a mobilunkon vagy a tableten ugyanolyan grafika jelenik meg, mint annak idején a legerősebb pc-ken (teljesítményben egyébként egy iPhone 5 vagy egy iPad 4 simán többet tud, utóbbinak a grafikus teljesítménye már valahol az Xbox és az Xbox 360 között van).

Szóval megjelent a program, aminek az irányítása hasonló, mint az iOS-es GTA III-é, kicsit tehát kényelmetlenebb, mint a számítógépen, de bőven használható: az ütés, az autólopás és a futás gombjai a képernyő jobb szélén, a mozgások a baloldalon vannak. Ha beugrunk az autóba, új gombokat kapunk.

vice.jpg

Az első tesztek szerint egyébként az iOS Vice City grafikája mintha valamivel még szebb is lenne, mint az eredeti verzióé, de én azért csak arra várok, hogy megjelenjen végre a GTA IV is iOS-re. Ez ugyanis a legjobb játék, amivel életemben játszottam.

Life is complicated; I killed people, smuggled people, sold people. Perhaps here, things will be different.

Viszont most a Vice City van itt 4,5 euróért.

Végül Mikulásnapi ajándékként itt a GTA paródiánk még 2008-ból, a pre-Attraktoros időkből, amiben én a sima GTA III-as karakternek, Dávid meg a Vice city-s stricinek öltözött. A videó 130 ezer fölötti nézettségnél tart a Youtube-on annak ellenére, hogy a végét például még akkor sem nagyon találtuk ki, amikor felvettük:

Disclaimer: Az Appleblog részt vesz egy Affiliate-programban, ha a posztokban elhelyezett linkekre kattintva vásárolod meg az App Store-os programokat, részesedést kapunk a vásárolt összegből. A program ára nem változik, csak jó lesz nekünk. Ha nem akarod, hogy jó legyen nekünk, írd be simán a Google-be a program nevét, és megkapod jóság nélküli App Store-os linket.