Azt szokták mondani, hogy egy iPhone-tok kettős funkciót lát el. Egyrészt megvédi a telefont az ütődéstől, átveszi a sérülést, és ha elég ügyes, ezt mindenféle látható károsodás nélkül teszi. A másik funkció a megkülönböztetés, a telefon egyedivé tétele. Jony Ive dizájnja ugyan kifinomult, de nem mindenkinek való. Valaki jobban érzi magát, ha egy hozzá illő, izmosabb, robosztusabb megjelenésű telefont nyomogathat. Master Chief például ilyet pattintana elő a mellényéből:

tok.jpg

Az UAG, vagyis Urban Armor Gear tokjai pont hozzák mindkét elvárást. Egy puha kerethez egy masszív műanyag hátlap társult, ami ugyan hajlik, de csak pont annyira, hogy ne legyen túl merev, ezáltal törésre hajlamos. A tok belső oldala már puhább, itt méhkasrácsozattal osztják el az esetleges terhelést. A tok külseje pedig mindenképp nagyon egyedi, a gyártó meg is nevezi a célcsoportot:

Akár az Appalache-hegységben mountain bike-ozol, a Himaláját mászod vagy a városi dzsungelben navigálsz, a tokunk megnöveli a telefonod használatának élményét.

Dzsungel az élet meg minden.

Screen Shot 2012-11-22 at 8.34.42 AM.png

Kipróbáltam én is egy iPhone 4S-re méretezett tokot. Könnyen felpattant a helyére, a kattanásokból lehetett érezni, hogy minden a helyére került.

P1120942.JPG

P1120943.JPG

Nagy kivágást biztosítottak a kamerának és a vakunak (a nyílás körüli perem le- és visszapattintható), a hangszóróknak, a dokkolónak és a jack-kimenetnek. A hangerőszabályzó és a kikapcsológomb viszont teljes lefedést kapott. Ennek ellenére a puha műanyag gombokkal is könnyen lehet használni ezeket továbbra is.

P1120949.JPG

P1120946.JPG

Természetesen az oldalsó keret bőven a kijelző vonala fölé ér, így akkor sem sérülhet a telefon, amikor letesszük az asztalra pofával lefelé. Persze a tokhoz járó kijelzővédő fólia is segít ebben.

A tok egyébként kifejezetten könnyű, sőt meglepően könnyű. Különös, hogy ilyen masszív, robosztus tokot sikerült ilyen pehelykönnyűre hozni.

Elérhető több színben, iPhone 5-re és iPhone 4/4S-re is, az iPhonetok.hu oldalon. Ára 9900 forint, nem olcsó, egy közép prémium tok ára, viszont ezért a pénzért egy egyáltalán nem tucatdizájnt, ellenben szép kivitelezést kapunk.

Tudjátok, mindenkinek, aki számára dzsungel az élet.

Az iPhonetok.hu az Appleblog hirdetője.