Az Ozaki tokjai egyre jobban meglepnek. Azt a minőséget hozzák, amivel egy iPhone-t mindenképp érdemes beborítani, ha már eltakarjuk az Apple aprólékosan kidolgozott dizájnját a törések, karcok és hasonló balesetek elkerülése érdekében. Ezek a tokok pedig elérhető áron hozzák ezt a jó minőséget, finom tapintást, tizedmilliméter pontos kialakítást.

Lássunk néhányat az Appleblogshop nemrég érkezett kínálatából.

O!Coat Nature

Ez jelenti a legbiztosabb védelmet. Egy erős műbőrtok, ami cuppanósan passzol az iPhone 5-höz minden oldalról, szóval hacsak nem a második emeletről ejtjük le, az esetek 99 százalékában ép telefonnal ússzuk meg a földdel való ismerkedést.

P1120413.JPG

P1120414.JPG

P1120427.JPG

A tok belsejét finom anyaggal vonták be, hogy egyúttal az elő- és a hátlapot is tisztítsa. Bankkártyát is becsúsztathatunk az erre kialakított erszénybe, ez a merev test pedig nyilván tovább növeli a túlélési esélyeket. A telefon kivétele a tokból: egy rugalmas kialakítású húzókával vagy mivel emelhetjük ki az iPhone 5 felső részét, a többit oldjuk meg hüvelyk- és mutatóujjal.

Elegáns, és ez adja a legnagyobb biztonságot. A fenti képek a Volcano Rock tokról készültek, itt meg egy közeli kép a Snowflake-ről.

P1120685.JPG

Screen Shot 2012-10-24 at 12.35.22 PM.png

És a karcmentesnek ígért felületet komolyan lehet venni: félve vettem elő egy Rotringot, aminek a hegyével erősen rányomva sem tudtam látható kárt okozni a tok felületében.

Itt egy videó is róluk:

Kapható nálunk, az Appleblogshopban, ára 8990 forint.

O!Coat Universe

Ez a tok olyan könnyű, hogy még a szobanövény levele is megtartja:

P1120694.JPG

P1120691.JPG

Tényleg, nem is érezni a súlyát. Kemény tok, a hátlap csúszásmentes réteggel bevont, kicsit rámentek az iPhone 5 hátoldalának érzetére, csak műanyagban persze. Több színben is elérhető.

universe.png

Tartozékként jár hozzá egy kijelzővédő fólia.

Kapható nálunk, az Appleblogshopban, ára 6990 forint.

O!Coat Aim

Ez a tok egy féloldalra, könyvszerűen kihajtható előlapból és egy csúsztatós belső tokból áll.

P1120689.JPG

P1120688.JPG

Hozzánk a bőr színére leginkább hajazó Stability tok jutott el, ami egyéb tulajdonságokat is felvonultat az elegancia felé vezető úton, például a finom mágneses csukódást: épp csak annyira tartja a helyén az előlapot, hogy egy ráutaló mozdulatra már nyíljon is ki.

A hátlapon bankkártyatartó, amiből szinte lehetetlen kihúzni a kártyákat (főleg ha többet is rakunk bele), viszont ha alul és felül megnyomjuk a tokot, könnyen elengedi a foglyait az Aim:

aim.jpg

Itt is él a karcmentes felület, amin nem tudtam látható sérülést okozni hegyes eszközökkel.

Kapható nálunk, az Appleblogshopban, ára 9990 forint.

O!coat-Spring

Azt hiszem, egy bugyizöld verzióhoz jutottam ebből a tokból, egy másik árnyalatot biztosan közelebb éreztem volna magamhoz, de sebaj.

P1120408.JPG

Ez egy flexibilis tok, puha tapintású, azoknak, akik ezt szeretik.

Csakhogy a puha tokoknak van egy olyan hibája, hogy idővel a kijelző körül található perem megnyúlik, elereszt, és a telefont már csak a szentlélek tartja a helyén. Az Ozakinál kitalálták, hogy egy szilárdabb keretet mellékelnek a telefonhoz, amit az előre kialakított vájúba nekünk kell kézzel bepattintani. Ez mondjuk így leírni egyszerű, megvalósítani nehezebb, de ha egyszer túl vagyunk rajta, elvileg nem kell hozzányúlni.

P1120406.JPG

P1120407.JPG

Innentől viszont nem moccan a tok, hiába is próbáljuk, nem tudjuk leszedni. Először ki kell fejteni a két keretet, így válik el a telefontól a cucc. Aki szereti feltenni-leszedni a védőburkokat, annak ez a megoldás nem ajánlott.

Tartozékként jár hozzá egy kijelzővédő fólia.

Kapható nálunk, az Appleblogshopban, ára 4990 forint.