Végre maces pletykák, úgy kellettek ezek már, mint egy falat kenyér.

Ugye közeledik az év vége, ami a kereskedelemben a karácsonyt jelenti, meg a kereslet hirtelen megugrását. Senkit nem sokkol az a kijelentés, hogy az Apple készül még idén számunkra egy pakkal, amit a fa alá lehet tenni az iPhone 5-ös mellett, és azzal sem árulok el újdonságot, hogy ezek között túlnyomóan asztali gépek lesznek.

macmini-110721-3.jpg

A Mac mini 447 napja, az iMac 525 napja nem frissült, a Mac Pro több mint 800 napja kábé ugyanarra a termékre mutat, de ez utóbbiból csak jövőre kapunk frisset. A másik két asztali viszont egészen biztosan jön új, nemsokára.

A Mac miniből például sok helyen fogyatkoznak a készletek, az Appleinsider nagy kereskedőházaknák tapasztalt kiüresedett raktári polcokat a 2,3 és a 2,5 gigahertzes modellekből és a Mac mini Serverből is. Ez persze nem jelenti feltétlenül, hogy egy héten belül itt vannak az új gépek, mindenesetre különös. Októberre pletykálják a számomra továbbra is hihetetlen kisméretű iPadet, lehet, hogy "Mini Event" lesz, és hozzácsapnak ehhez a kettőhöz még egy 11 colos Cinema Display minit is.

A magyar APR-ekben is csak részben tapasztalni hasonló jelenséget, az iStyle-ban és a Starkingben a legkisebb miniből van csak raktáron, az XMS-ben és az Apple.hu-n mindegyik modell vihető azonnal.

Közületek ki várja már az Ivy Bridge miniket?