Na, most már mondjunk valami jót is erre az alkalmazásra. Hát tessék: repülős üzemmódban, vagyis bármilyen adatkapcsolat nélkül is kirajzolódik az aktuális lakóhelyed összes utcája, üzlete az Apple Mapson - persze csak már ahol már jártál, és használtad a térképet. Alig vannak homályos területek nekem Budapesten, a vektoros nagyítás miatt gyorsan nagyíthatunk, forgathatunk a térképen, minden faszán működik. Persze ahol még sosem nagyítottam bele a térképbe, ott megmaradt a maszatos verzió, de navigálni ezzel is lehet:

IMG_6192.PNG

Ez a vektoros térkép egyik előnye: egy teszt szerint 80 százalékkal kevesebb adatra van szüksége ugyanahhoz a mennyiségű információhoz a korábbi Google Maps apphoz képest, úgyhogy ezt cache-ben simán lehet tárolni. Hátránya, hogy offline módban nem lehet keresni a térképen.

Az androidos Google Maps már egy ideje manuálisan képes elmenteni maximum 80 kilométer sugarú kör által kijelölt területeket, az Apple Maps ugyanezt automatikusan, és állítólag nagyobb területekre kiterjesztve is elvégzi. Ahol egyszer már jártál, vagy ránagyítottál az adott területre, offline módban is elérhető lesz. A cache ürítésének módjáról nincs információm.

Ami a lényeg, és fontos észrevenni: az iOS-es Google Maps egyre inkább lemaradt a androidos változathoz képest, mind a vektoros kezelés, mind az offline mód tekintetében. Egyre jobban nyílt az olló, ezért kellett már idén piacra dobni az Apple Mapset.

Mentségükre legyen szólva.